Stall Pålstorps blogg

Årskrönika

2014-01-17

Får väl börja med att inse att det här knappast kan kallas blogg, vi döper om den till årskrönika istället då den uppdateras en gång om året...ingen ide att säga att vi ska skärpa oss i år, kommer troligen inte hända! Så vi tar det ifrån början; i månadsskiftet januari-februari upplöstes Trojkaavtalet och Lena Graflund köpte in sig i halva Nisse. Vi hade honom hemma ett par månader och sedan var det dags att åka till Jonathan Medin i Örsundsbro för att trimmas igång till femårssäsongen. Jonathan gjorde ett strålande jobb och det blev kval till både Falsterbo och Breeders, Nisse placerade sig där på ungefär samma plats runt 20-30 i sin årgång och det är vi mycket nöjda och stolta över! Planen var sedan satsning mot sexårs, men det sprack tyvärr när Nisse i dec sprang på sig en hovbensfraktur i hagen och just nu står på boxvila. Frakturen är liten och vi hoppas han blir helt återställd så snart som möjligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frans gjorde också illa sig lagom till treårstestet , ibland är det verkligen tjurigt detta med hästar, Frans fick en rejäl sträckning och vilade hela sommaren. Under hösten har vi tränat på och det går sakteliga framåt, vi hoppas på att han ska starta kvaliten till hösten. Frans ska åka till Jonathan och trimmas ett par månader i samband med att Emma ska göra sin praktik där. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fermi som varit hos Pytt Hamberg över vintern kom hem igen till våren och vi började förbereda honom för försäljning, Fermi är ju lite speciell men en otroligt fin ponny. Vi hade ganska många intresserade köpare men vi har fortfarande inte hittat rätt ny ryttare till Fermi, Emma gjorde några starter under 2013 med bra resultat och ett par placeringar LB-LA, nu får hon ju dessvärre inte tävla honom längre så vi ska försöka sälja så snart som möjligt men viktigast är ändå att hitta någon som passar ihop med Fermi.

 

I mars annordnade vi en uppskattad och välbesökt unghästclinic med Jan-Ove Olsson, tonvikten låg på de nya reglerna kring treårstest. Några fina nyblivna treåringar genomförde provet medans Jan-Ove hjälpte respektive visare med tips på träning. Åskådarna fick ställa frågor och många frågetecken kunde rätas ut! Vi har förmånen att ha Jan-Ove här på gården ca 10 ggr per år, två dagar åt gången, det är en ovärderlig hjälp för oss i verksamheten och med träningen av hästarna och oss själva. Träningarna är för det mesta fullbokade ett halvår framåt, men det blir avbokningar ibland om någon är intresserad av att stå på reservlistan.

Emmas träning med Dandy går framåt och det blir stadigare hela tiden, Emma är inte den som nöter på tävlingskavajen i onödan men det blev några starter under året iaf:)På Gripens meeting i augusti knep ekipaget en rosett i Msv C2 och var stople ut ett par ggr, ett bra resultat i Msv B2 fick dom också till. Största problemet är att Dandy blir superspänd på banan, ett svårlöst problem men ibland slappnar han av och då blir det riktigt bra! Planen för 2014 är att kvala till Msv A och säsongen inleds med att rida div 1 för Gripens RF.

I juni började fölungarna anlända som planerat, vi hade tre dräktiga ston 2013 och först var det Ballerinas tur, på Nationaldagen var det dags efter att ha haft en besvärlig sista dräktighetsmånad när vi konstant varit oroliga att hon skulle kasta. Vid 10-tiden kom det en lite gul hingstunge som vi döpte till Bumble Bee, han är efter Stedinger och ser väldigt fin ut med härlig galopp framförallt. 

Samma dag 6 juni passade även vårt travarsto Västerbobanditrock aka Rockan, på att föla uppe hos Michael Demmers på Västerbo stuteri. Det blev även där en hingst med Maharajah till pappa som då fick namnet National Prince, Prinsen hämtade vi sedan hem efter avvänjningen och han går med de andra killarna och French Q som var krasslig under hösten och fick komma hem. 

Till sist var det Sangrias tur, hon väntade till Midsommarafton med att klämma ur sig en hingst efter Don de Jeu (Jazz). Inget party för min del men kan inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa årets ljusaste natt än att glo på ett nyfött underverk! Underverket fick såklart namnet Puck efter Sheakspears En Midsommarnattsdröm

Övriga hästar mår bra, Sune är hemma och har utvecklats riktigt fint hoppas det fortsätter på samma sätt då kan det bli riktigt kul att visa honom som treåring! Sissy har jag numera tagit över då Emma inte hinner med, Emma startade några ggr 2013 mest som miljöträning och det gick ganska bra. Sissy ska starta i div 3 laget under våren är tänkt och förhoppningsvis starta LA under 2014, jag är extremt sugen på att betäcka henne men vi får väl se hur länge jag kan hålla mig...I år har vi bara ett sto dräktigt, Sangria med Ampere, förhoppningsvis får jag sto nu!!!!men som alltid huvudsaken är att det går bra och är ett friskt föl.

Eclipse ESS aka Sune

 

 

Vi önskar er alla ett bra 2014!

/Sussie

Antal kommentarer: 1

2021-02-25 05:06:21 - newsposttoday, usnewstoday9@gmail.com, newsposttoday

News Post Wall Today Deals News Post Cryptocurrency News Latest news Finance news updates
<a href="newspostwall.com/today-deals">Today Deals News Post </a>

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)