Stall Pålstorps blogg

Tävlingar och väntan...

2011-07-14

Då drog tävlingssäsongen igång ordentligt för Emma, i samband med Srömsholmstävlingen körde Väsmanland sitt DM och Emma startade LA 4 och Msv C2, vi visste inte hur Dandy skulle reagera på utebana, så lika bra att testa ordentligt och gå ut på Strömsholms GP bana! Dandy var lugn som en filbunke, ( het filbunke ) :), och det gick hyfsat i båda klasserna, ganska mycket som fortfarande behöver slipas till men det blir stadigt bättre, och Emma har så kul med sin Dandyboy.

 

Nu väntar två meeting för ekipaget, Hagfors 22 juli och Gripen 4 Aug, blir LA-Msv C. Emma har också börjat träna för Liane Wachtmeister och vi hoppas det ska hjälpa henne med Dandy!

Nästa tävling var Gripens ponny meeting, Sparbanken Rekarne Ponnycup 1-3 Juli. Emma startade med Fermi och Vilma Svenssons C-ponny B Kajsa Kavat. Båda startade i Mellanrundan som var LB 1-LA 1-LA 1, Fermi gick några extra LB 1 LA 1 också. Emma satt även upp och red en LB 1 på lilla Tintin, B-ponny som var aningen tjurig mot sin pilot och ägare Emma Gustafsson. Emma red B- C- och D-ponny i samma klass! det har hon faktiskt aldrig gjort förut:)

 

Blev sammanlagt 11!! starter under helgen, puh, Kajsa gick fint, men blev lite konstigt bedömd utom på söndagen då det blev drygt 66 % i LA 1 som var ungefär det vi förväntat oss, de slutade på 4:e plats i cupen totalt. Fermi gick riktigt bra i LB 1 med 63-64 % och högt över förväntan i LA 1 med 59 drygt och bara 3 futtiga poäng på två starter till att kvala Ungponnychampionatet. Vi var rejält förvånade då vi inte ens tänkte starta honom en månad innan meetinget. Fermi har helt plötsligt fattat vad det handlar om och tar till sig arbete superbt just nu.

Nu väntar träning för Fermi, för Jan-Ove och Pia Fäldt, nästa start blir 13 aug Eskilstuna, sedan rullar det på ganska intensivt, vi ska även ha en LC-LA här på gården den 16 Aug.

 

Vi ha skickat alla ston på betäckning, Sangria och Ballerina till Flenmo, och Selma till Västerbo. Sangria är konstaterad dräktig med Sohn der Sonne, ska bli rktigt spännande att se vad det kan bli, jag hoppas på ett hingstföl!

Sohn der Sonne 2007 Sir Donnerhall-Sion

 

Ballerina har seminerats med Bellagio, vi väntar på att hon ska kollas hoppas verkligen hon tar sig och att det blir ett stoföl, vill gärna ha en till dotter till Ballerina som kan få fina föl!

Bellagio 2006 United-Esteban

 

Selma är konstaterad dräktig med Quevert, en ung fransman som nog kan bli riktigt spännande! Vi har gått ihop med Michael Demmers om detta föl och kommer äga hälften var.

Quevert 2004 Cocktail Jet-Defi d`Aunou

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)